Historiek

Warm... Gemoedelijk en toegankelijk voor iedereen.

Sinds generaties lang is eetcafé en feestzaal Breughel de plaats bij uitstek waar rijkelijk kan getafeld worden. Begin 19de eeuw was iedereen welkom bij de familie Van Hove. Het was de ontmoetingsplaats voor een natje en een droogje.

De huidige stopplaats van de trein en de weegbrug aan het café werd door vele werkmanslieden en handelaars bezocht. In het café aan de statie werden sportevenementen en legendarische momenten gevolgd op tv. Mede door zijn collectie bierpotten, verzameld door wijlen Maurice Blancquaert, werd het café een begrip in de streek.

Na een tragisch bombardement tijdens WO II werd de zaak terug opgebouwd en werd het café meer en meer omgetoverd tot banketzaal. De vraag naar feesten werd groot en de beslissing om een feestzaal bij te plaatsen werd vlug genomen. Het was een polyvalente zaal waar vanalles in kon doorgaan. Dansbals, trouwpartijen, toneelstukken, tentoonstellingen, ... alles werd er in georganiseerd.

Begin jaren 80 werd de fakkel van Familie Blancquaert - Van Hove overgenomen door dochter Marie-Jeanne. Vandaag de dag wordt de zaak gerunt door de vierde generatie, haar zoon Tom en diens echtgenote Sofie.

De tijd bleef niet stil staan...

Hier en daar ondergingen de verschillende zalen een ware metamorfose. De zaak werd uitgebreid met zaal ”Rosalie” en sfeervolle tuin met zicht op het Park van Beervelde. De keuken met een professioneel team met oog voor marktverse producten is reeds jaren lang een zekerheid!

Gezellige onderonsjes, grote banketten, zakelijke uiteenzettingen, alles is hier mogelijk in de verschillende zalen. Het vernieuwd eetcafé straalt het gevoel van de zaak uit: warm, gemoedelijk en toegankelijk voor iedereen kortom hier moet men zich kunnen thuisvoelen.

Even voorstellen...

De directie van Feestzaal Breughel. Uw feest in goede handen.

Tom
Sofie

Sofie

Zaakvoerster en Administratie
sofie@feestzaalbreughel.be
Nancy

Nancy

Administratief bediende
nancy@feestzaalbreughel.be
Marie-Jeanne

Marie-Jeanne

3e generatie en Allroundster
info@feestzaalbreughel.be

Kom jij ons team versterken ?

Wegens de groei van onze zaak zijn wij op zoek naar positieve krachten

 • Chef

  Flexibel uurrooster met pieken op vrijdag, zaterdag en zondag
  Loon naar werken!

  Je staat in voor alle bereidingen in de keuken. Je werkt menu's uit, past de recepten aan, berekent de kosten, bepaalt de prijzen en kunt verantwoordelijk zijn voor het werkingsbudget van de keuken. In bepaalde gevallen werk je nieuwe recepten uit.

  Geïnteresseerd?
  Contacteer Sofie op 0498 775 127 of via sofie@feestzaalbreughel.be.

 • Keukenmedewerker

  Flexibel uurrooster met pieken op vrijdag, zaterdag en zondag
  Loon naar werken!

  Als keukenmedewerker of commies voer je bereidingen uit volgens instructies van de kok. Je bent verantwoordelijk voor het werk dat je is toevertrouwd door de chef de partie en/of kok.

  Geïnteresseerd?
  Contacteer Sofie op 0498 775 127 of via sofie@feestzaalbreughel.be.

 • Zaalpersoneel

  Flexibel uurrooster met pieken op vrijdag, zaterdag en zondag
  Loon naar werken!

  In samenwerking met de keuken dien je gerechten op in een restaurant. Je doet de mise-en-place van de zaal en zet ze op orde, dekt de tafels, ontvangt de klanten, neemt de bestellingen op en geeft ze door aa, het buffet- en/ of keukenpersoneel.

  Je stelt de gerechten voor aan de klanten, serveert ze, maakt de rekening en rekent af. Voor het serveren moet je de gerechten soms verdelen in porties en deze schikken op het bord. Het is mogelijk dat je de leiding hebt over een team van kelners.

  Geïnteresseerd?
  Contacteer Sofie op 0498 775 127 of via sofie@feestzaalbreughel.be.

Huwelijksfeest

We helpen u graag om alles perfect te laten verlopen.

Bekijk video huwelijk

Meer info ?

Alle feesten worden samengesteld naar ieders budget !

Eetcafé

Ma + Do + Vrij: 11u30 tot 14u30

Gesloten op dinsdag en woensdag

Feestzaal

De feestzaal staat iedere dag ter uwer beschikking en wordt verhuurd op aanvraag. Tijdens het weekend kan het eetcafé ook afgehuurd worden.

L'Autre Côté

Ma + do lunch: 11u30 tot 14u30
Ma + do diner: 18u00 tot 22u00
Vrij + za + zo doorlopend open vanaf 11u30
Tea time en zoete kaart op vrij + za+ zo: 14u30 en 17u30

Gesloten op dinsdag en woensdag