Nieuws

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

60-jarig bestaan van feestzaal Breughel

"Hier mag je niet met honger buitenkomen"

Als Sergio Herman nu zegt dat hij terugkeert naar de pure keuken, denk ik: wij zijn ze altijd trouw gebleven.

"Hier wordt hard gewerkt. We zijn altijd trouw gebleven aan de pure keuken. En we laten de mensen nooit met honger buitengaan. Daarom komen de mensen ook na zestig jaar nog altijd graag naar Breughel." Tom Mestach (39), al de vierde generatie van de uitbaters, viert dit jaar het zestigjarig bestaan van "dat café met ontelbaar veel bierpotten aan het plafond".

Als Sergio Herman nu zegt dat hij terugkeert naar de pure keuken, denk ik: wij zijn ze altijd trouw gebleven

Tom Mestach

BEERVELDE
In de tijd dat het café nog uitgebaat werd door de ouders van Tom Mestachs grootmoeder, Esther Van Hove, droeg het de namen 'Aan de Statie' en Tn de Bierpot' - omdat het plafond vol hing met bierpotten. "Die potten hangen er nog altijd, maar voor de rest heeft de zaak een enorme vlucht genomen", aldus Mestach, die zich nog herinnert hoe hij als kind vaker met zijn moeder naar de Breughel trok dan te blijven op de bloemisterij van zijn vader, in de Doornik- straat in Lochristi.

"Eigenlijk ben ik hier opgegroeid. Ik zag hoe mémé Esther in de veel te kleine keuken zat te werken. En ik hielp al op jonge leeftijd mee: lotjes verkopen tijdens de bals, pintjes tappen, talk- poeder op de dansvloer strooien opdat die goed glad zou zijn."

"Ik zag de zaak evolueren van een café waar de veehandelaars kwamen, over een plaats waar al eens een souper en een dansfeestje werd gegeven, tot een zaak waar een echte feestzaal werd bijgebouwd. Een feestzaal die intussen al volledig vernieuwd werd", aldus Mestach, die driejaar geleden aan de overkant van de Beerveldsebaan met L'Autre Cöté een tweede zaak opende.

"Mémé Esther en pépé Mau- rice Blancquaert vonden altijd dat je de mensen niet met honger naar huis mocht sturen. Ze kozen ook altijd voor de eenvoudige, pure keuken. Een goed stuk vlees met een goede saus, groenten en kroketten. Toen ik van de hotelschool kwam om de zaak voort te zetten, had ik daar een tijdlang een andere visie over; ik voelde de drang om te vernieuwen. Maar uiteindelijk ben ik trouw gebleven aan de pure keuken. En als ik dan in interviews lees dat Sergio Herman 'terugkeert' naar de pure keuken, ben ik in stilte blij dat ik altijd bij die pure keuken ben gebleven. Samen met het feit dat we met de hele familie en het team altijd hard hebben gewerkt, is dat volgens mij de succesfactor van onze zaak."

Eén familie, vijftig feesten
Antoine Praet (68) uit Des- telbergen kan een en ander bevestigen: "Wij waren thuis met acht broers en twee zussen. We zijn zo goed als allemaal getrouwd in de Breughel. Het jubileumfeest van onze ouders, de trouwfeesten van onze kinderen: allemaal in de Breughel. Als ik alle familiefeesten meetel, komen we aan zowat vijftig stuks, denk ik."
"Waarom we blijven gaan naar de Breughel? Het is daar goed. En je komt niets te kort.

Ze komen twee, drie keer terug om te vragen of je genoeg hebt. Wij wonen allemaal nog in een straal van vier kilometer rond de zaal. Waarom zouden we elders gaan?"
"Twee keer waren we 'ontrouw' omdat de aangetrouwde familie te ver woonde. Twee keer zeiden we achteraf tegen elkaar: Volgende keer toch weer in de Breughel, want daar is het beter."

Tom & Sofie

Tom Mestach: "Hier mag je niet met honger buitenkomen"

Vierde generatie in Breughel

Blijf op de hoogte...

Meer info ?

Alle feesten worden samengesteld naar ieders budget !

Eetcafé

Iedere dag open: 10u00 tot 17u00
Keuken: 11u00 tot 15u30
Gesloten op woensdag, zaterdag en zondag

Feestzaal

De feestzaal staat iedere dag ter uwer beschikking en wordt verhuurd op aanvraag. Tijdens het weekend kan het eetcafé ook afgehuurd worden.

L'Autre Côté

Lunch: 11u30 tot 14u30
Tea time en zoete kaart: 14u30 en 17u30
Diner: 18u00 tot 21u30
Bar: open tot en met 24u00