Skip to main content
Feestzaal Breughel
Beerveldse Baan 32
9080 Beervelde
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

GERECHTEN


Feestzaal Breughel staat voor een traditionele pure keuken met hedendaagse toetsen.
We gaan steeds op zoek naar nieuwe formules en gerechten, om van elk feest een unieke ervaring te creëren. Van ontvangst, naar ceremonie tot de juiste muziekkeuze tijdens de tafelbegeleiding.
Kortweg samen sleutelen van A tot Z naar uw wensen en budget

Koude voorgerechten


Onze Chef gebruikt enkel locale dagverse producten die de seizoenen volgen. Alle bereidingen worden steeds met de meeste zorg bereidt en geserveerd.
  • Garnalencocktail 'klassiek'
    DAGPRIJS ± €19,75
  • Vitello Tonato
    €15,95
  • Degustatie van zalm op vier wijzen (gerookt, mousse, gemarineerd, gebakken)
    €16,75
  • Carpaccio van rundsvlees, pijnboompitjes, rucola en Parmezaan
    €15,50
  • Tartaar van zalm, avocado, komkommer, limoen, mayonaise en geroosterde paprika
    €16,50
  • Ham 'Duroc d’Olives', meloenparels, pesto en reductie van porto
    €14,25
  • Tartaar van West-Vlaams rund, truffelolie, kaviaar van tomaat
    €16,50
  • Opera van ganzenlever, peperkoek en vijgenconfituur
    €19,50
  • Quinoasalade, kalkoenspek & gerookte kip, groene asperge
    €17,50
  • Tataki van tonijn, tapenade van zwarte olijven, limoen-gemberdressing
    €17,00
  • Tonato "Duroc D'Olives" afgewerkt met croutons en zongedroogde tomaatjes
    € 14,50
  • Zuiders degustatiebordje "Surf & Turf"
    €16,50

Soepen


Keuze uit 1 garnituur: korstjes, breydelhamsnippers, balletjes, fijne groentjes, eendenborstreepjes of truffelroom. De soep wordt 2 maal bediend.

Herfst / Winter

  • Pompoensoep
    €6,00
  • Erwtensoep
    €6,00
  • Romige paddenstoelensoep
    €6,00
  • Witloofroomsoep
    €6,00

Lente / Zomer

  • Aspergeroomsoep
    €6,00
  • Tomatensoep
    €6,00
  • Romige waterkerssoep
    €6,00
  • Preivelouté
    €6,00

Speciale soepen

  • Kreeftensoep
    €9,45
  • Heldere Bouillon
    €8,75
  • Oosterse bouillon met kabeljauw
    €8,75
  • Tomaat-paprika, feta, basilicum
    €8,75

Warme voorgerechten


Indien men de keuze maakt van 2 warme voorgerechten, zal het tweede voorgerecht 20% goedkoper aangeboden worden, daar de portie wordt aangepast.

  • Oostends vissersbordje van het huis
    €21,00
  • Scampi 'Diabolique', groentenrijst en zongedroogde tomaatjes
    €17,50
  • Tongfilet (3 st) opgevuld met scampi, verrijkt met kreeftensaus
    DAGPRIJS ± €26,00
  • Vol-au-vent "Trendy anno 2024" Mechelse koekoek - shi-take
    €18,50
  • Kreeftje (1/2) gegaard in de oven, tuinkruiden
    DAGPRIJS / SEIZOEN
  • Gebakken ganzenlever, gecarameliseerde appel, calvadossausje
    €21,95
  • Sint-Jakobsnootjes, gesmoord in witloof of prei & infusie van sinaasappel
    €18,95
  • Zeebaarsfilet met champagnesaus, prei en spinazie
    €18,00
  • Geitenkaas in filodeeg, zwarte pens en groene appel, honingsausje
    €17,25
  • Gebakken kalfszwezeriken, ossenstaart, champignons en bladerdeeg
    €24,00
  • Forelfilet, speltrisotto en dille
    18,50

Frisse tussendoortjes


Ideale versnapering tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht
  • Sorbet van citrus, Champagne of groene appel
    €4,95
  • Vruchtenjenever Filliers 30°
    €4,95

Hoofdgerechten


De hoofdgerechten worden geserveerd met marktgroentjes. Deze zijn inbegrepen in de prijs, samen met een aardappelbereidingen naar keuze: kroketjes, puree, gratintorentje, krieltjes of chefs aardappel.
Extra rondgang van het hoofdgerecht: + €3,00 pp

VISSUGGESTIE

  • Op vel gebakken zalmhaasje, Kreeftenbéarnaise, puree van Mousseline en tomaat
    €27,00
  • Kabeljauwhaasje, witte wijnsaus, prei-champignonduxelle, Niclas-patat en garnalen
    €28,00

GEVOGELTE

  • Kalkoenfilet 'Archiduc'
    €22,00
  • Parelhoenfilet "Bordelaise"
    €23,95
  • Eendenborstfilet "à l’orange"
    €26,00
  • Haasje van Mechelse koekoek "Druivensaus"
    23,95

RUNDSVLEES

  • Rosbief met saus naar keuze (champignonroom, peperroom, verse béarnaise)
    €24,95
  • Filet pur saus naar keuze (champignonroom, peperroom, verse béarnaise)
    €38,00

VARKENSVLEES

  • Varkenshaasje 'Duroc D'Olives' met spekjes-saus
    €23,50
  • Varkensruggetje met infusie van Porto
    €24,95
  • Varkenswangetjes bereid met kriekenbier
    €25,00

KALFSVLEES

  • Beste van het kalf (sappige kalfslende), sausje met oude porto
    €27,95
  • Kalfsoester "Stroganoff"
    €26,25
  • Melkkalfkroontje infusie van Banyuls
    €26,95

LAMSVLEES

  • Lamsfilet met graanmosterdsausje
    €29,75
  • Lamskroontje met rozemarijnsaus
    €23,50

WILD

  • Hertenkalffilet 'Grand Veneur'
    DAGPRIJS
  • Fazantenborst 'Brabançonne'
    DAGPRIJS
  • Wildstoofpotjedagprijs
    DAGPRIJS

Vegetarisch keuzemenu


Hier komt een stukje tekst om mensen goesting te doen krijgen in een vegetarisch gerecht.
  • Keuze voorgerecht
    €15,95
  • Carpaccio van tomaat, pesto en burrata
    OF
  • Geitenkaas in krokant jasje, honing en appel
  • Keuze soep
    €6,45
  • Soepje met noedels
    OF
  • Thaïs soepje met kokosmelk
  • Keuze tussengerecht
    €17,50
  • Torentje van bladspinazie, tomaat en courgette
    OF
  • Ravioli Milanese
  • Keuze hoofdgerecht
    €25,00
  • Groentetaartje, ratatouille, rozemarijnpatatjes
    OF
  • Risotto met boschampignons, cantarellen, beukenzwammen en Parmezaanse kaas

Nagerechten


Hier komt een stukje tekst om mensen goesting te doen krijgen in een nagerechten.
  • Gepersonaliseerd gebak of ijstaart
    €9,50
  • Sabayon met kriekenbier en vanille-ijs
    €9,20
  • Tiramisu, framboos, bittere chocolade, crème van mango & limoen
    €8,75
  • Crème brûlée met een waaier van vers fruit
    €9,20
  • Appel-peerstrudel, vanille-ijs, engelse room en bittere chocolade
    €9,20
  • Brownie, crème Chantilly, bloedappelsien & pistache
    €9,50
  • Moelleux van chocolade, frambozencoulis, vanille-ijs
    €9,20
  • Pannacotta van mango en aardbei, granaatappelgelei en meringue
    €8,00
  • Carrousel van 5 verschillende dessertjes
    €11,50
  • Koffie (3 x) met zoetigheden
    + €5,75 pp
  • Koffie (3 x) zonder zoetigheden
    + €4,25 pp

Dessertenbuffet 'home style'


Spektakel van desserten zoals: tiramisu, chocolademousse, rijstpap, fruittaart, pannenkoeken, bresiliennetaart, soepje van munt met vers fruit, crème brûlée, mini-moelleux, romig schepijs, verschillende mini-gebakjes, frambozencoulis en een spetterende biscuittaart met vuurwerk. Koffie inbegrepen.
  • Prijs na voorgaande maaltijd
    €23,95
  • Prijs zonder voorgaande maaltijd
    €26,95

AANVULLING DESSERTENBUFFET

  • Chocoladefontein met zoete spekjes en fruit
    + €3,50 pp
  • Standje met verschillende kazen en brood
    + €7,50 pp

Seizoensmenu's


Respect voor de seizoenen  klaargemaakt met de juiste  geuren en kleuren !

Met andere woorden met PASSIE bereid!

  • Seizoensmenu all-in: Bubbeluurtje formula one, 4 hapjes, aanpaste huiswijnen en waters en afsluitende koffie of thee
    €89,00
  • Seizoensmenu all-in: Bubbeluurtje formula one, 4 hapjes, aanpaste kasteelwijnen en waters en afsluitende koffie of thee
    €99,00
  • Dessertbord van de chef i.p.v. het vooropgestelde dessert
    + €7,50
  • Dessertenbuffet i.p.v. het vooropgestelde dessert
    + €16,00
  • Extra rondgang van het hoofdgerecht
    + €3,00

Seizoensmenu: Lente

  • Tataki tonijn, wasabi-mayo, venkelslaatje
  • Velouté van groene asperges, grijze garnaaltjes
  • Doorzakkertje van het huis
  • Saltimbocca van kalfsvlees, parmaham, truffeljus, broccoli & rösti-aardappelen
  • Gemarnineerde ananas, kokos-ijs, mashmellow

Seizoensmenu: Zomer

  • Gebakken gamba’s, risotto, kruidenboter, parmezaan & tomaat
  • Kippenvelouté, conchiletti pasta, coppa
  • Doorzakkertje van het huis
  • Chateaubriand Bordelaise, geglaceerde groentjes & krieltjes
  • Cocktail van vers fruit & frambozen-ijs

Seizoensmenu: Herfst

  • Gerookte rundslende, gefrituurde aubergine, aardpeer & rucola
  • Consommé van tomaat, courgette, hesp & basilicumolie
  • Doorzakkertje van het huis
  • Parelhoenfilet, sausje van ganzenlever, geconfijte raapjes, airelles, stoofpeertje, bieslookpuree
  • Crème brulle, zeste van appelsien geparfumeerd met amaretto

Seizoensmenu: Winter

  • Opera van ganzenlever, vijgencompote & peperkoek
  • Bloemkool-pastinaaksoep, gebakken bloedworststukjes
  • Doorzakkertje van het huis
  • Rosé gebakken varkenskroontje, sausje tierenteyn mosterd, spek, spinazie & kroketjes
  • Duo van appel & caramel, kaneelcrumble, pannenkoekje

Recepties


Deze formules zijn exclusief dranken
  • SMALL (1u00): 4 culinaire hapjes van de chef aangepast volgens het seizoen
    €8,95
  • MEDIUM (1u30): 5 culinaire hapjes en mokkatasje met een seizoensoepje afsluitend ijsje of sorbet
    €12,50
  • LARGE (2u00): MEDIUM aangevuld met 2 culinaire gerechtjes uit onderstaande walking diner
    €18,55
  • Tapasbord met crackers met diverse dips, olijfjes, zongedroogde tomaatjes, sardientjes op sap.
    + €3,50 pp

Creatieve Walking Diner


Op de partytafels staan crackers met diverse dips, olijfjes, zongedroogde tomaatjes enz. Deze formule is exclusief dranken. Keuze uit rondgang van 6 culinaire gerechtjes die geserveerd worden op trendy porselein
  • Partytafels met dips + 6 keuze gerechtjes + 2 zoete afsluiters + tasje mokka (2u30)
    €37,95
  • Carpaccio van rundsvlees, parmezaan & pesto
  • Blinis met gerookte zalm, zure room, dille
  • Tataki van tonijn, venkel & wakamé
  • Crème brûlée van ganzenlever, vijgenconfituur, notenbrood
  • Kroketjes van grijze garnalen & chaumeskaas
  • Mini pizza met chorizo
  • Scampi 'Diabolique', kruidenrijst
  • Gebakken Sint-Jakobvrucht, tomatentaartje, rucola
  • Ragout van hoevekip, dragon en champignons
  • Mini saltimbocca van kalfsvlees, zongedroogde tomaat & parelpasta
  • Zoete afsluiter met 2 mini gebakjes en tasje mokka of kruidenthee

Kinderen


Keuze als voorgerecht uit kaaskroket of fishstick, daarna een tomatensoep, als hoofdgerecht balletjes op grootmoeders wijze of frikandel met frietjes of vol-au-vent. De afsluiter is een kinderijsje
  • Kinderen onder de 6 jaar
    €27,00
  • Kinderen tussen 6 en 12 jaar
    €32,00
Dranken van de kinderen worden tijdens het eten en feest op een aparte rekening gezet