Gerechten

Alle gerechten worden in huis bereid met dagverse producten

Buffet à gogo

Een greep uit onderstaand buffet aan € 23,00 (koud buffet) kan ook gebruikt worden als voorgerechtenbuffet volgens marktaanbod!

Koud buffet kan gebruikt worden als feestmenu€ 34,00

  • Zalm Belle Vue met kruiden
  • Zacht gerookte zalm
  • Gerookte forel
  • Gerookte zeepaling
  • Tomaat met grijze garnalen
  • Pasta met pandalus in een yoghurtdressing
  • Gebraiseerde ham
  • Carpaccio van ossenhaas met Parmezaan en Salsa Verde
  • Ganda-ham met frisse meloenknikkertjes
  • Pasteien met vijgenconfijt en chutney van mango
  • Scampi en gamba garni
  • Fijne vleeswaren
  • Fruitgarnituren
  • Soepbar met 1 soep

Het koud buffet van € 34 kan aangevuld worden met volgende warme gerechten (min. 3 te kiezen)

  • Tongscharrolletjes badend in een romig sausje+ € 7,50
  • Stoofpotje van vis met pasta+ € 7,50
  • Varkenshaasje met lauw-warm geitenkaasje+ € 7,00
  • Warme Breydelham met provençaalse saus en wedges+ € 6,50
  • Parelhoenfilet met muskaatdruivensaus+ € 7,75
  • Speenvarken met mosterdsaus+ € 7,00
Dit buffet is voorzien van brood, diverse sausjes, koude en warme groenten en twee diverse aardappelbereidingen. Vraag vrijblijvend meer informatie ivm aangepaste wijnen, wisselen van gerechten, walking-dinners, bbq-formules, themabuffetten, babyborrels, ... Alles op maat en samengesteld naar ieders budget. Als het eens wat anders mag zijn. Creativiteit boven!

Voor de allerkleinsten

Kaaskroket of fishstick, tomatensoep, balletjes op grootmoeders wijze of frikadel met frietjes of vol au vent. Als afsluiter een kinderijsje.
  • Kinderen onder de 6 jaar€ 18,00
  • Kinderen tussen 6 jaar en 12 jaar€ 23,00
  • Kinderen tot 14 jaar (voor een kindermenu of menu van de volwassene)€ 32,00
Dranken van de kinderen worden tijdens het eten op een aparte rekening geplaatst. Tijdens het dansfeest eveneens op een aparte rekening of helft van het forfait van de volwassenen. Kinderspeelhoek in tuin met springkasteel

Soepen

  • Agnes sorel€ 4,80
  • Pompoensoepje met korstjes (seizoen)€ 4,80
  • Broccolisoep€ 4,80
  • Seldersoep met kaasbroodje€ 4,80
  • Courgette met kervelpluksels€ 4,80
  • Aspergesoep€ 4,80
  • Romige paddestoelensoep met kerve€ 4,80l
  • Zuiders tomatensoepje€ 4,80
  • Pastinaaksoep met geroosterde amandelschilfers en peterseliecoulis€ 4,80
  • Tomatensoepje op grootmoeders wijze€ 4,80
  • Waterkerssoep met preisliertjes en amandelroom€ 5,50
  • Heldere soep met fijne groenten€ 5,50
  • Gevogeltesoep met oesterzwammen€ 5,50
  • Velouté van bleekselder met spekreepjes€ 5,50
  • Venkelsoepje met vleugje saffraan en chorizo€ 5,50
  • Witloofroomsoep met grijze garnalen (seizoen)€ 5,50
  • Preisoep met zalmsnippers€ 5,50
  • Bloemkoolsoepje met spekreepjes€ 5,50
  • Aspergesoepje met krab en basilicum€ 5,00
  • Tomatensoepje met basilicum en pesto€ 5,50
  • Roomsoep van groene kool met spek en langoustines (seizoen)€ 5,50
  • Wortelsoep met kokosmelk en koriander€ 5,50
  • Knolseldersoep met gerookte paling€ 5,50
  • Paprikasoep met Chorizo€ 5,50
  • Doorkijksoepje van wild (seizoen)€ 7,50
  • Heldere soep met kruidenpannenkoek€ 7,50
  • Bisque d'homard€ 7,50
  • Smeulend bordje vissoep verrijkt met de heerlijkheden der zee (als voorgerecht)€ 12,50

Koude voorgerechten

  • Degustatie van zalm op vier wijzen (gerookt - mousse - gemarineerd - gebakken)€ 13,00
  • Cocktail van scampi en grijze garnalen anno 2017 € 12,50
  • Symfonie van gerookte zalm en grijze garnalen€ 11,75
  • Slaatje van gerookte eendenborst vergezeld van een frambozenvinaigrette€ 12,00
  • Slaatje van pasteien vergezeld van pijnboompitten, rode uienkonfituur en notenbrood€ 11,70
  • Kleurrijk palet van gemarineerde zalm en lauwe scampi op smaak gebracht met dille€ 15,20
  • Carpaccio van rundsvlees, Italiaans getint€ 12,50
  • Antipasti: Pomodori tomaat met mozarella, meloen met proscuitto ham, rundscarpaccio met Grana Padano€ 11,70
  • Torentje van gerookte paling, gemarineerde Sint-Jacobsvrucht, watrkers  € 14,25
  • Frisse partjes meloen vergezeld met de beste streekham en porto-gelei € 11,00
  • Salade Folle anno 2017 € 14,00
  • Slaatje geitekaas Le Larry omwikkeld in gerookte zalm, groene appel en yoghurtdressing€ 11,70
  • Geitekaasje in krokant spekjasje vergezeld van acacia honing en appeltjes€ 11,00
  • Feestelijk trio van eend met frivoolslaatje van pijnboompitten, mangoblokjes en rozijntjes€ 13,80
  • Heerlijkheden van krab, gerookte zalm, grijze garnaaltjes € 14,25
  • Salade met Noordzeekrab en crème van advocado € 14,50
  • Salade met mango rivierkreeftenvlees en lauwe eendenbors€ 12,50
Opmerking: sommige gerechten zijn marktgevoelig (zoals garnalen en scampi's). De prijs hiervan kan aangepast worden naar de marktprijs.

Warme voorgerechten of tussengerechten

Indien men de keuze maakt van 2 warme voorgerechten, zal het tweede voorgerecht 20% goedkoper aangeboden worden, daar de portie wordt aangepast.
  • Oostends vissersbordje van het huis€ 15,20
    (Schilderspalet met 4 heerlijkheden uit de zee met een sausje op basis van appelcider)
  • Gerookte zalm met lauwe asperges en bijhorend sausje van de chef (seizoen)dagprijs
  • Bladerdeegje van zalm met bladspinazie en witte wijnsaus€ 15,50
  • Normandische tongfiletsdagpprijs ± € 24,00
  • Quintet van scampi's diabolique€ 14,30
  • Tongfilets (3) opgevuld met scampi, verrijkt met een kreeftensausdagpprijs ± € 18,00
  • Gepocheerde zalm gevuld met scampi en sausje van de chef€ 15,00
  • Asperges op zijn Vlaamsdagpprijs / op aanvraag
  • Griet badend in een appelsiensabayon€ 18,75
  • Trio van tong, griet en zalm op een tapijtje van gecarameliseerd witloof of gestoofde prei en overgoten van een Chablissausje€ 21,50
  • Tomatenslaatje met gebakken coquilles, rucola en hazelnoot € 15,50
  • Suprême van Mechelse koekoek bijgestaan van een julienne van groentjes€ 13,75
  • Gepocheerde kabeljauwhaas met puree van lente-ui en tartaar van tomaat en tuinkruiden€ 17,30
  • Vol-au-vent van scampi en St.-Jacobsvruchten overgoten van een zuiders sausje€ 16,00
  • Zeewolf op een bedje van juliennegroenten, Camembert, dragonsaus€ 22,50
  • Torentje scampi, zalm, Jonagold, geitenkaas, Chablissaus € 14,25
  • Zeebaars / brandnetelsaus / courgette / tomaat€ 20,30
  • Stoofpotje van varkenswang en gebakken kalfswezerik€ 18,00
Deze tussengerechten kunnen ook als hoofdschotel verkregen worden met bijpassende garnituur+ 35 %

Frisse tussendoortjes

Ideaal om alles eens te laten zakken.
  • Sorbet van citroen€ 3,70
  • Limoen€ 3,70
  • Passievrucht€ 3,70
  • Mango€ 3,70
  • Lychee€ 3,70
  • Vruchtenjenever filliers 30°€ 3,70
  • Vruchtenjenever filliers 38°€ 3,70
Vraag naar onze intermezzo van de chef.

Hoofdgerechten

Vraag steeds naar onze seizoensgebonden suggesties van de chef.

  • Eendeborstfilet à l'Orange€ 20,50
  • Lamskroontjes overgoten van een honing-thymsaus€ 21,75
  • Kalkoenfilet met cognacroomsaus of kriekbiersaus€ 16,50
  • Varkenshaasjes met lauw-warm geitenkaas€ 17,25
  • Duet van varkensgebraad en varkenshaas Duroc D'Olive met picklesaus of saus naar keuze€ 19,00
    • Duroc D'Olive is een lokaal gekweekt varkensras gekweekt met olijfolie als vetbron in het voeder.
      Dit geeft een zeer specifieke malsheid en kwalitatieve constante smaak.
  • Varkenshaasje gepresenteerd op wijze van de chef (Gandaham, mosterdsaus)€ 17,50
  • Gevuld varkenshaasje met zongedroogde tomaatjes, basilicum en Mozarella€ 18,50
  • Kalfsgebraad "Pater Corsendonk" of "Zingara" (Bordelaise saus)€ 19,50
  • Kalfsoester met een sausje van oude port of boschampignons (herfstseizoen)€ 21,50
  • Kalfslende op Toscaanse wijze€ 21,50
  • Parelhoenfilet met calvadosroomsaus – portosaus of sinaassaus€ 17,00
  • Parelhoenfilet met romig sausje van muskaatdruiven of Fine Champagne€ 17,00
  • Runderfilet "klassiek" en saus naar keuze€ 17,70
  • Filet van Mechelse koekoek omwikkeld in Gandaham op een bedje van prei of witloof en overgoten van een zachte pepersaus€ 17,00
  • Duo van kalfs- en lamskroon in combinatie met kampernoelies€ 21,50
  • Hammetje van speenvarkentje in gezelschap van een zachte dyonaisesaus€ 18,00
  • Hertenkalffilet overgoten van een sausje op basis van peperkoek en aalbessenseizoensprijs
  • Gebakken fazantenborst "Fine Champagne"seizoensprijs
  • Hertenkalfkroontje / sausje van verse vijg en Brugse Zot Bruinseizoensprijs
Elk gerecht is voorzien met seizoensgroenten en aardappelgarnituur naar keuze: Polderknolletje, Huisgemaakte kroketjes, amandelnootjes, gratin, Spekaardappeltjes met selderpuree of kubuspatatjes. Bij het hoofdgerecht wordt een extra rondgang voorzien.

Vegetarische gerechten

  • Krokant saladekwintet met jonge kaasPrijs op aanvraag
  • Vegetarische lasagnePrijs op aanvraag
  • Tortellini op florentijnse wijze (met bladspinazie)Prijs op aanvraag
  • Aardappelsalade met diverse groentevariatiePrijs op aanvraag
  • Gevulde groentenflensjesPrijs op aanvraag

Nagerechten

Koffie niet inbegrepen

  • Gepersonaliseerd gebak€ 5,00
  • Dessertbord (waaier van 6 verschillende dessertjes)€ 8,50
  • Warme appeltaart met amandelijs€ 5,90
  • Ijskoets of huwelijksduifjes met fruit en coulis€ 7,50
  • Soepje van rode vrucht met vanille-ijs€ 6,20
  • Ananaspartje met seizoensfruit en vanille-ijs€ 6,00
  • Chocoladebavarois in symfonie met sinaasijs en engelse crème€ 6,50
  • Gepocheerd peertje met ijs en fruit€ 6,00
  • Tiramisu op zijn best€ 6,00
  • Dôme caramel, dôme framboise of dôme pistache€ 5,00
  • Gevuld soesje met ijs en chocoladesaus € 5,80
  • Appelflensjes met gecarameliseerde appeltjes en amandelijs€ 6,00
  • Huisgemaakte brownie met texturen van mandarijn.......fruit.€ 7,00
  • Tiramisu van peperkoek en peer€ 6,50
  • Crème brulée met fruit en vanille-ijs€ 5,25

Nagerechtenbuffet

€ 18,00

Bestaand uit volgende lekkernijen / Koffie inbegrepen

  • Tiramisu
  • Javanais
  • Appeltaart
  • Mini-gebakjes
  • Chocolademousse
  • Panna Cotta
  • Bombe caramel
  • Rijstpap
  • Fruittaart
  • Zwarte Woudtaart
  • Biscuittaart
  • Charlotte van aardbei
  • Vers fruit
  • Pannenkoeken
  • Crème brulée
  • Bavaroisassortiment
  • Enkele seizoensweetjes van de chef
  • Ijskoets met chocoladesaus en vruchtencoulis
  • Chocoladefontein+ € 2,25 / pers
  • Kaasstand + € 5.00/pers

Aanvullend

  • Dessertenbuffet zonder voorafgaande maaltijd (koffie inbegrepen)€ 21,00
  • Koffie met zoetigheden€ 4,50
  • Koffie zonder zoetigheden (2 x koffie)€ 2,80

Dessert and dance

Formule waarbij de laatavondgenodigden aansluiten bij het nagerechtenbuffet en dansfeest.

Deze formule bestaat uit :€ 40,00 / pers

  • Aperitief met borrelbordje, glaasje feestelijke bubbels met extra rondgang
  • Wandeling langs het nagerechtenbuffet + mokka
  • Drank gedurende 4 uren standaardformule ( exclusief bieren van hoge gisting en bubbels)
  • Supplement 3 mini-broodjes€ 3,50 / pers

Nachtelijke verpozingen

Nog een klein hongertje tijdens het dansfeest. Geen probleem!
  • Broodtafel (verschillende broodsoorten met vleeswaren en kazen en fruitmand)€ 10,00 / pers
  • Belegd broodje (sandwich half belegd met garnituur)€ 1,85 / stuk
  • Mini-sandwiches dubbel belegd€ 1,35 / stuk

Eetcafé

Iedere dag open: 10u00 tot 17u00
Keuken: 11u00 tot 15u30
Gesloten op woensdag, zaterdag en zondag

Feestzaal

De feestzaal staat iedere dag ter uwer beschikking en wordt verhuurd op aanvraag. Tijdens het weekend kan het eetcafé ook afgehuurd worden.

L'Autre Côté

Lunch: 11u30 tot 14u30
Tea time en zoete kaart: 14u30 en 17u30
Diner: 18u00 tot 21u30
Bar: open tot en met 24u00